KARUNA KI REIKI

 

 

Reiki suosjećajnog srca

Na Sanskrtu Karuna znači djelovanje iz samilosti i ljubavi prema drugim bićima. Princip Karuna Kia je utjelovljenje suosjećanja koje putem  iscjeljenja sebe i drugih dijelimo sa cijelom Kreacijom. U tibetanskom Budizmu izgovaranje mantre „Om mani padme hum“ pojačava energiju ljubavi i suosjećanja iz srca. Smatra se da na zemlji nema veće ljubavi od ljubavi majke za svoje dijete i da bi takvu ljubav bilo dobro gajiti stalno prema svim bićima na zemlji.  

Karuna Ki Reiki je odličan za buđenje ljubavi prema sebi i drugima. Na taj način postajemo sve više povezani sa sobom te nam je lakše živjeti svakodnevni život na planeti Zemlji. Karuna Ki Reiki odlično djeluje protiv ovisnosti, strahova, paničnih napada, glavobolja, tuge, ljutnje, agresije, kroničnog umora i drugih poremećaja. 

U Karuna Kiu nema specifičnih pozicija ruku kao kod Usui Reikija već smo više usmjereni na korištenje intuicije. Koristi se tehnika „skeniranja“ pomoću koje možemo osjetiti promjene u energetskom polju primatelja. Osim toga praktičar se potiče da pod vodstvom intuicije postavlja ruke na mjesta na tijelu gdje je vođen. Na početku možemo napraviti četri pozicije sa rukama na glavi, kao kod Usui Reikija, potom krenemo sa skeniranjem tj traženjem mjesta neravnoteže na kojima se zadržimo koliko treba. Ako nismo još dovoljno razvili intuiciju, možemo tretman odraditi tako da se koristimo strogo zadanim položajima ruku  kao na 1. stupnju Usui Reikija.

U Karuna Ki Reikiju skeniranje se može raditi pomoću osnovne tehnike i pomoću Kai Mudre. Kai Mudra nam pomaže da razvijemo sposobnost osjećanja neravnoteža na auri. 

KARUNA KI Reiki ima 3 inicijacije i 13 simbola.

 Simboli Karuna Ki Reikija:

Koriste se kao Usui Reiki simboli. Mogu se upisati prije tretmana u prostor, mogu se upisati samo na naše dlanove  ili na osobu koja ih prima. Imena simbola se izgovaraju u sebi ili na glas tri puta uzastopno.

 

Majstor/ Učitelj Usui Reikija je uvjet za Karuna Ki Reiki.

 

Inicijacije i tretmani u živo i na daljinu.

Dobiva se Certifikat i uputstva za rad.