Lavender flame Reiki - Reiki lavanda plamena

 

Reiki lavanda plamena je energija povezana sa Božanskom Majkom Quan Yin-utjelovljenjem Milosti i suosjećanja koja je podrška svemu što postoji. Quan Yin donosi plodnost, mudrost, znanje, snagu, duhovnost i Božansku snagu transformacije. Ona blagoslivlja sve one koji je pozovu i štuju.  

Reiki Lavanda plamena je jedna od tri vrste Reikija i nijanse energije ljubičastog plamena. U tri plamena spadaju boje: pupurna; boja ametista i boja lavande. Sve nijanse energije koje proistiću iz ljubičaste imaju zajednićku zadaću čišćenja,  transmutacije i božanske alkemije.

Energija lavanda plamena uglavnom radi na čišćenju i božanskoj alkemiji. Ova energija je blaža verzija ljubičastog plamena sa ženskim podržavajućim aspektom djelovanja.

Reiki lavanda plamena otklanja negativne energije te ublažava traume, polako čisteći naša polja i vraćajući nas u balans. Preporuća se svakome kome je potrebna majčinska ljubav jer nam daje osjećaj mira i milosti. Ući nas da je u redu biti nježan prema sebi i prihvatiti sve svoje osobine. Poručuje nam da smo savršena Božanska djeca stvorena na njegovu sliku. Kaže nam:“Budite ovdje i SADA!“. 

Reiki lavanda plamena dolazi kroz različita suptilna tijela iz vana prema unutra, te kroz krunsku čakru i treće oko zajedno. 

Reiki Lavanda plamena ima više simbola. Uz Quan Yin u ovoj vrsti Reikija pomažu i Anđeli Suriel i Israel koji transformiraju niže energije. Glavni simbol je cvijet Lotos. Osim toga energiju Božanske Majke Quan Yin možemo prizvati i zvukom. Njena Mantra glasi: „ Namo Quan Šri Yin Pu Sa“.

 Reiki Lavanda plamena nam nudi 8 vrsta energija - DRAGULJA.

Oni se spuštaju na nas u eteričnom obliku, a dolaze u raznim bolama, ovisno o spektru djelovanja. Iz dragulja se pretvaraju u formu lotosa. To su „pokloni“ Božanske Majke Quan Yin. 

1. Lotosov dragulj KARMIČKOG OPROSTA plavo ljubičasti-iscjeljuje srce. 

2. Lotosov dragulj ISCJELJENJA ZEMLJE zlatnosmeđi-iscjeljuje zemlju. 

3. Lotosov dragulj BOŽANSKE LJUBAVI ciklama -duša –iscjeljuje dušu. 

4. Lotosov dragulj SUNČEVE SVJETLOSTI žuto zlatni-ujednačava cijelu auru. 

5. Lotosov dragulj SUOSJEĆANJA akvamarin-potiće samoiscjeljenje. 

6. Lotosov dragulj OPRAŠTANJA ljubičasti-iscjeljuje srčani centar. 

7. Lotosov dragulj BOŽANSKE MUDROSTI indigo-otvara treće oko. 

8. Lotosov dragulj CRVENE BOJE RUBINA crvena-iscjeljuje solarni pleksus.

Reiki Lavanda plamena se vrlo jednostavno šalje na daljinu bez ikakvog simbola, a ako želimo tražiti specifične dragulje to treba naglasiti. 

Reikij Lavanda plamena nema nikakvih preduvjeta

Ova vrsta energije može se kombinirati sa ostalim Reiki energijama i drugim metodama iscjeljenja.

Inicijacije U ivo i na daljinu

Certifikat i uputstva za primjenu.