Tradicionalni Reiki

REIKI Usui Shiki Ryoho / tradicionalni sistem
Reiki je terapijska tehnika koja prije svega radi na smanjenju stresa, relaksaciji i iscjeljenju. Kroz proces inicijacija uspavane l latentne snage u nama postaju nam dostupne. Poslije toga uz upute i praksu, razumljevamo i savladavamo način korištenja Reiki tehnike. Majstori i praktičari koriste Reiki/univerzalnu životnu silu, kako bi poboljšali zdravlje i ubrzali osobni razvoj na putu prema punoj svijesti. Usui Reiki sistem prirodnog iscjeljenja ima četiri stupnja.

1. stupanj
Praktičar je iniciran u Reiki izvornu iscjeljujuću energiju te je osposobljen da radi iscjeljenja na sebi i drugima. Na ovom stupnju radi se uglavnom na fizičkiom tijelu. Uz zadane osnovne položaje polaganja ruku, samotretman traje sat vremena.

2. stupanj
Praktičar se više povezuje sa energijama koje saniraju emocionalno i mentalno zdravlje. Kod inicijacije dobiva simbole: simbol moći; mentalni simbol i simbol za slanje energije na daljinu. Ovi simboli služe za fokusiranje energije uz namjeru. Tretman uz osnovne položaje polaganja ruku sada traje dvadeset minuta.

3. stupanj
Kada je praktičar iniciran u treći stupanj Reikija on ima priliku postići Majstorstvo. Ovdje dobiva dva simbola: Majstorski simbol te simbol čišćenja i balansiranja. Sada je spreman za prenošenje Znanja inicijacijom na druge. Inicijacija u Majstorski nivo pojačava psihičke i iscjeliteljske sposobnosti.

4. stupanj
Ovo je Učiteljska razina. Na ovom stupnju Majstor Reikija uči kako prenositi Znanje drugima putem čina inicijacije.

Reiki Usui Shiki Ryoho ima četiri simbola:

1. simbol je simbol moći. Koristi se za energizaciju, psihičku zaštitu, čišćenje od negativnih energija i za ubrzavanje manifestacije. Pojačava ostale Reiki simbole, čisti prostore i kristale te pečati postignuto poboljšanje poslije tretmana. 

2. simbol je emocionalno/mentalni simbol. Pojačava vezu između tijela i duše, čisti emocionalno i mentalno tijelo, pojačava psihičku zaštitu, balansira lijevu i desnu moždanu polutku, pojačava strujanje kundalini energije, pomaže kod otklanja ovisnosti svih vrsta i smiruje prenadražena stanja. 

3. simbol se koristi za slanje energije na daljinu. Povezuje nebo i zemlju i ubrzava transcendenciju. 

4. simbol je Majstorski simbol. Ubrzava povezivanje sa dušom i čišćenje najdubljih trauma. Koristi se za postizanje Majstorstva.

 

There is no video clip yet